December 30, 2014

Διαχείριση Οικονομικών...Billings & Billings Pro

Χρόνια πολλά σε όλους. Τώρα που το έτος κλείνει είναι η καλύτερη στιγμή για να πάρετε κάποιες αποφάσεις για την επόμενη χρονιά. Μία από αυτές και πολύ σημαντική για έναν ελεύθερο επαγγελματία έχει σχέση με την διαχείριση των οικονομικών του. Τα Applications σε smartphones, mac και pc πάρα πολλά σε σημείο που περισσότερο μπερδεύουν παρά βοηθούν την καλύτερη οργάνωση. Για όσους δεν αποχωρίζονται το OSX σαν και εμένα, θα πρότεινα το  Billings και το free plan του Billings Pro

Το Billings το αγόρασα πριν τρία χρόνια περίπου όταν και έτρεχα το Snow Leopard. Τρέχει ακόμα και σήμερα σε Yosemite. Δυστυχώς από πέρσι  το αντικατέστησαν με το Billings Pro το οποίο είναι συνδρομητικό μεν αλλά έχει και free plan. Ο κυριότερος περιορισμός είναι πως δεν σε αφήνει να τιμολογήσεις παραπάνω από έναν πελάτη το μήνα και αυτό επηρεάζει όλο το work flow του προγράμματος. Το θετικό στοιχείο είναι πως επικοινωνεί με το free iOS app το οποίο είναι χρήσιμο για την δημιουργία slips. ( slips ονομάζει το πρόγραμμα κάθε activity όπως timed , expense, mileage, quantity, flat. )

Work Flow:
Από το iOS app ξεκινάω ένα νέο slip. Συνήθως δημιουργώ timed και expense slip με τα οποία καταγράφω την χρονική διάρκεια και τα έξοδα που αφορούν ένα project. 
Τα slips που δημιουργούνται συγχρονίζουν με το OSX app. Ανοίγοντάς τα λοιπόν από το Billings Pro  υπάρχει επιλογή να γίνουν  export. Έπειτα ανοίγω το Billings και κάνω import τα slips αυτά (File - Import From Billings) . 

Billings Pro


Billings





No comments:

Post a Comment

Let me know what you think. Thank you.